F.A.Q

Jeśli Ty oraz Twój znajomy przejdziecie pozytywnie cały proces kwalifikacji i jeżeli będą takie możliwości abyście mogli być razem to tak. Jednak nie możemy obiecać, że na 100% będziecie swoje praktyki odbywać razem, w jednym hotelu. Lecz zawsze bierzemy pod uwagę takie prośby.

Tak. Osoby jadące na praktyki muszą mieć ze sobą ubezpieczenie EKUZ (karta wydawana przez NFZ). Dodatkowo (nie jest to obowiązkowe) można wykupić kartę Euro26 lub ISIC z ubezpieczeniem.

Opłata administracyjna wynosi 490 zł. Jest ona płatna dopiero po podpisaniu umowy, czyli w momencie gdy kandydat ma pewność, że zakwalifikował się na praktyki.

Opłata ta zawiera:
– czynności administracyjno-organizacyjne
– tłumaczenia dokumentów,
– przeprowadzenie testu językowego,
– pomoc w znalezieniu najlepszego połączenia lotniczego,
– spotkanie informacyjne ze studentami przed wyjazdem – opcjonalnie,
– stały kontakt (telefoniczny, mailowy) w trakcie trwania praktyk.

Opłatę tę należy uiścić na konto bankowe:

 Bank Millenium SA
numer rachunku: 15 1160 2202 0000 0002 8793 9117
BTS Group Agata Bekier,
Al. Solidarności 115/2, 00-140 Warszawa
NIP: 522-285-64-77

tytuł przelewu: opłata administracyjna 2017 – imię i nazwisko

Nasza oferta nie jest wyłączenie skierowana do osób studiujących ww. kierunki studiów. Uważamy, że również osoby studiujące inne kierunki, a mające już pewne doświadczenie w turystyce, hotelarstwie czy gastronomii będą świetnie się sprawdzać na tych stanowiskach.

Nie, na praktyki przyjmujemy również absolwentów, którzy chcą zdobyć doświadczenie w branży turystycznej.

Proces rekrutacji został opisany w zakładce „Strona główna”

W ramach praktyk studenci mają zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie trzy razy dziennie, odbiór z lotniska, stały nadzór przedstawicieli podczas trwania praktyk oraz kieszonkowe.

Okres odbywania praktyk to minimum 3 miesiące. Sezon trwa od początku maja do końca października. I w tym okresie wymagamy od kandydatów dyspozycyjności na minimum 3 miesiące.

Studenci mogą odbywać praktyki w jednym z następujących działów:

  • bar i restauracja,
  • recepcja,
  • animacja.